Η διαδικασία κατασκευής και η ποιότητα μιας κλειδαριάς

ποιότητα-μιας-κλειδαριάς-κλειδαρας-γλυφαδαΟι κλειδαριές έρχονται σε βαθμούς, από χαμηλή ασφάλεια έως υψηλή ασφάλεια. Μια κλειδαριά χαμηλής ασφάλειας γενικά κατασκευάζεται από φθηνότερα υλικά και τα μέρη της μπορούν να παραχθούν μαζικά. Μια εταιρεία που κατασκευάζει κλειδαριές χαμηλής ασφάλειας μπορεί να διαθέτει δύο ή τρία διαθέσιμα μοντέλα και να διατηρεί σε απόθεμα τα εξαρτήματα που απαιτούνται για την προσαρμογή τους. Πέρα από τη χαμηλή ασφάλεια, ο κατασκευαστής κλειδαριών είναι γενικά αυτός που ονομάζεται αρχικός κατασκευαστής εξοπλισμού, που σημαίνει ότι παράγουν τα εξαρτήματα για τις κλειδαριές τους καθώς και τα τελικά προϊόντα. Αυτός ο τύπος κατασκευαστή μπορεί να διατηρεί μόνο τα πιο βασικά και κοινά εξαρτήματα στο απόθεμα και οι περισσότερες από τις παραγγελίες του απαιτούν προσαρμοσμένο σχεδιασμό.

Η διαδικασία αρχίζει με τον κατασκευαστή να αξιολογεί τις προδιαγραφές του πελάτη. Ο πελάτης παραγγέλνει μια κλειδαριά για να χωρέσει μια πόρτα συγκεκριμένου μεγέθους για παράδειγμα και ζητά να ανοίξουν οι κλειδαριές με ένα κύριο κλειδί. Ο κατασκευαστής κλειδαριών έρχεται έπειτα με τον καλύτερο σχεδιασμό για τις ανάγκες του πελάτη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας πελάτης μπορεί να έχει αγοράσει κλειδαριές στο παρελθόν από μια εταιρεία, και τώρα θέλει πιο πανομοιότυπες κλειδαριές από διαφορετικό κατασκευαστή, ο οποίος υπόσχεται να τους κάνει οικονομικότερα. Στη συνέχεια, ο κατασκευαστής κλειδαριών εξετάζει τις αρχικές κλειδαριές του πελάτη και περνάει από αυτό που είναι γνωστό ως διαδικασία αντίστροφης μηχανικής.

Η ομάδα σχεδιασμού του κατασκευαστή υπολογίζει από την υπάρχουσα κλειδαριά πώς να κάνει το προϊόν να ταιριάζει με αυτό. Σε πολλές περιπτώσεις, η πρώτη επιχείρηση κλειδώματος του πελάτη έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας πτυχές της κατασκευής κλειδαριάς του.

Ο δεύτερος κατασκευαστής δεν μπορεί να το αντιγράψει χωρίς να παραβιάζει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της άλλης εταιρείας. Έτσι, οι σχεδιαστές σχεδιάζουν «γύρω από» το προϊόν της πρώτης εταιρείας, δημιουργώντας μια κλειδαριά που θα ταιριάζει με τα πρωτότυπα του πελάτη και εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό, αλλά χρησιμοποιώντας διαφορετικούς μηχανισμούς. Οι μεσαίες και υψηλές κλειδαριές ασφαλείας στις περισσότερες περιπτώσεις περνούν από αυτό το στάδιο του σχεδιασμού, καθιστώντας την παραγωγή κλειδαριών χρονοβόρα διαδικασία.

Ένας αξιόπιστος κατασκευαστής που κάνει κλειδαριές οτιδήποτε πλην χαμηλής ασφάλειας μπορεί να πάρει από οκτώ έως δώδεκα εβδομάδες για να παράγει κλειδαριές για μια παραγγελία, από τη στιγμή που οι προδιαγραφές δίνονται όταν οι κλειδαριές συσκευάζονται και αποστέλλονται.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑΣ ΠΟΡΤΑΣ

Σχολιάστε

Call Now Button6985741000