Κρατήστε την πόρτα σας σε καλή κατάσταση

Όλοι με την πρώτη δυσκολία στο ξεκλείδωμα μιας πόρτας λέμε ότι χάλασε η κλειδαρά μας. Ακόμη και η καλύτερη κλειδαριά δεν μπορεί πραγματικά να κάνει τη δουλειά της αν είναι πάνω σε μια πόρτα με προβλήματα. Επομένως, πρέπει πάντα να βεβαιωθείτε ότι η πόρτα σας είναι σωστά εγκατεστημένη, δεν έχει βγει από τους μεντεσέδες ή γενικά δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα. Αυτοί οι τύποι ζητημάτων μπορούν να ασκήσουν πίεση στο κλείδωμα και να το κάνουν να σταματήσει να λειτουργεί εντελώς ή τουλάχιστον να σταματήσει να λειτουργεί σωστά. Οπότε είναι αυτό που προαναφέραμε ποιο πάνω ωχ χάλασε η κλειδαριά μου.

Ο κλειδαρας γλυφάδα σας συμβουλεύει, εάν έχετε προβλήματα με τις πόρτες σας και επηρεάζουν τις κλειδαριές σας, διορθώστε τις αμέσως πριν επιδεινωθεί το πρόβλημα.

Λιπάνετε τακτικά

Εκτός από το να βεβαιωθείτε ότι η πόρτα σας λειτουργεί σωστά, θα πρέπει επίσης να αφιερώσετε χρόνο για να λιπαίνετε τις κλειδαριές σας σε τακτική βάση αλλά και τις πόρτες σας . Συνήθως, ένα λιπαντικό με βάση το νερό είναι το καλύτερο που μπορούμε να σας προτείνουμε. Όταν κρατάτε τις κλειδαριές σας λιπασμένες, όλες οι καρφίτσες και τα κομμάτια μπορούν να κινούνται όπως πρέπει. Επιπλέον, θα εμποδίσει τμήματα της κλειδαριάς να κολλήσουν αλλά και  να μην επηρεαστούν αρνητικά από τις αλλαγές θερμοκρασίας.

Ο κλειδαράς σας μπορεί να σας ενημερώσει πόσο συχνά θα πρέπει να λιπαίνετε τη συγκεκριμένη κλειδαριά σας αλλά και τα βασικά σημεία της πόρτας σας και πού να εφαρμόσετε το λιπαντικό για καλύτερα αποτελέσματα.

Μην τραβάτε τα κλειδιά σας

Πολλές φορές η συντήρηση δεν είναι να κάνεις κάτι επιπλέον, αλλά να μην κάνεις κάτι. Όπως στη παρακάτω περίπτωση: Πρέπει να συνηθίσετε να μην τραβάτε το κλειδί σας όταν βρίσκεται στην κλειδαριά.

Πολλοί άνθρωποι έχουν τη συνήθεια να τραβούν δυνατά τα κλειδιά τους από τις κλειδαριές τους. Άλλοι θα κλείσουν στην πραγματικότητα τις πόρτες τους τραβώντας από το κλειδί που είναι ακόμα στην κλειδαριά. Μην κάνετε ποτέ από αυτά τα πράγματα. Όταν τραβάτε απο το κλειδί, ασκεί μεγάλη πίεση στην κλειδαριά σας όλο το βάρος της πόρτας. Τελικά, αυτό μπορεί να προκαλέσει σιγά σιγά μεγάλη ζημιά στην κλειδαριά. Γι ‘αυτό, εξασκηθείτε πολύ απαλά να αφαιρέσετε το κλειδί σας από την κλειδαριά και μετά να κλείσετε την πόρτα σας τραβώντας απο το χερούλι της.

Καθαρίστε τις κλειδαριές με τον σωστό τρόπο

Αναμφίβολα, θέλετε οι κλειδαριές σας να φαίνονται υπέροχες στην εμφάνιση και στη καθαριότητα εξωτερικά. Απλώς βεβαιωθείτε ότι, όταν καθαρίζετε τις κλειδαριές σας, το κάνετε σωστά. Γιατί να ξέρετε ότι το σωστό καθάρισμα δίνει ζωή στη κλειδαριά σας.

Το μόνο που χρειάζεται η κλειδαριά σας είναι νερό σε ένα μαλακό πανί για να καθαρίσετε. Εάν επιμένετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο σαπούνι, βεβαιωθείτε ότι είναι ένα πολύ ήπιο απορρυπαντικό. Άλλα προϊόντα, ειδικά εκείνα που βασίζονται στο πετρέλαιο, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι υπερβολικά λειαντικά και να προκαλέσουν ζημιά στην κλειδαριά με την πάροδο του χρόνου.

Φροντίστε καλά τα κλειδιά σας

Τέλος, λάβετε υπόψη ότι το κατεστραμμένο κλειδί μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην κλειδαριά σας. Τα φθαρμένα μέρη δεν λειτουργούν σωστά στο κλείδωμα και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα με την πάροδο του χρόνου στη κλειδαριά.

Έτσι, προστατεύστε το κλειδί σας χρησιμοποιώντας τα απαλά και αντικαθιστώντας τα όταν αρχίζουν να δείχνουν σημάδια φθοράς. Μια καλή συμβουλή είναι να διατηρείτε πάντα ένα αχρησιμοποίητο πρωτότυπο (master)  από το οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα όπως απαιτείται πλέον η αντιγραφή κλειδιών είναι πολύ οικονομική.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε τις κλειδαριές σας σε καλή και λειτουργική κατάσταση. Όταν αντιμετωπίζετε πρόβλημα κλειδώματος που δεν μπορείτε να λύσετε, θυμηθείτε να καλέσετε τον ειδικό κλειδαρά στο kleidaras-glyfada.eu/.

1 σκέψη στο “Κρατήστε την πόρτα σας σε καλή κατάσταση”

  1. Πραγματικά πολύ καλό άρθρο και φαντάζομαι ότι θα έχει και συναίχεια. Εγώ είμαι κλειδαράς στον Άλιμο και έχω πολλούς πελάτες που πάντα με ρωτάνε τι κάνω τώρα μετά από μια διάρρηξη. Παράλληλα να σας ενημερώσω ότι εμείς οι κλειδαράδες πραγματικά βλέπουμε πολλές στιγμές τους ανθρώπου πάντα σε κακή κατάσταση ή γιατί χάσανε τα κλειδιά τους ή γιατί κλειδώθηκαν έξω απο το σπίτι, γραφείο , αυτοκίνητο οπότε θα πρέπει να είμαστε δίπλα τους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

    Απάντηση

Σχολιάστε

Call Now Button6985741000