Κλειδαριά και κλειδί Γλυφάδα

Στο παρακάτω κείμενο θα εξηγήσουμε, τη είναι κλειδαριά και πόσα είδη υπάρχουν.


kleidaras glyfada-κλειδαρας γλυφαδα- κλειδαρας γλυφαδαςΗ κλειδαριά είναι μια μηχανική ή και μια  ηλεκτρονική συσκευή στερέωσης που απελευθερώνεται από ένα αντικείμενο (όπως ένα κλειδί, κάρτα-κλειδί , δακτυλικών αποτυπωμάτων , RFID κάρτα, token ασφάλειας , κέρματα κλπ), παρέχοντας απόρρητες πληροφορίες (όπως αριθμό ή γράμμα ) ή με συνδυασμό αυτών.Ένα κλειδί είναι μια συσκευή που χρησιμοποιείται για να λειτουργήσει μια κλειδαριά (όπως για να κλειδώσετε ή να την ξεκλειδώσετε). Ένα τυπικό κλειδί είναι ένα μικρό κομμάτι μετάλλου που αποτελείται από δύο μέρη: το bit ή λεπίδα , η οποία ολισθαίνει μέσα στην διαδρομή κλειδιού της κλειδαριάς και διακρίνει μεταξύ διαφορετικών κλειδιών, και η πλώρη , η οποία αφήνεται να προεξέχει έτσι ώστε ροπή μπορεί να εφαρμοστεί από τον χρήστη .

Στην απλούστερη υλοποίησή του, ένα κλειδί λειτουργεί μία κλειδαριά ή ένα σύνολο κλειδαριών που είναι κλειδωμένα με τον ίδιο τρόπο, ένα σύστημα κλειδώματος / κλειδιού όπου κάθε παρόμοια κλειδωμένη κλειδαριά απαιτεί το ίδιο, μοναδικό κλειδί. Το κλειδί χρησιμεύει ως τμήμα ασφαλείας για πρόσβαση στην κλειδωμένη περιοχή. Μόνο τα άτομα που διαθέτουν το σωστό κλειδί μπορούν να ανοίξουν την κλειδαριά και να αποκτήσουν πρόσβαση. Εδώ μπορεί και επεμβαίνει ο νόμιμος κλειδαράς που με τα κατάλληλα εργαλεία μπορεί να δώσει πρόσβαση σε μια κλειδωμένη περιοχή αφού δεν διαθέτουμε τα κλειδιά. Ο κλειδαράς γλυφάδας Νικόλαος Μπαφέτης που λειτουργεί με άδεια αστυνομίας γνωρίζει πολύ καλά όλους του τύπου κλειδαριών και μπορεί άμεσα να διευθετήσει όποιο πρόβλημα.

Σε πιο πολύπλοκα συστήματα μηχανικής κλειδώματος / κλειδιού, δύο διαφορετικά, ένα εκ των οποίων είναι γνωστό ως κύριο κλειδί, χρησιμεύουν για να ανοίξουν την κλειδαριά. Τα κοινά μεταλλικά κλειδιά αποτελούνται από ορείχαλκο , επιμεταλλωμένο ορείχαλκο, νικέλιο αργύρου και χάλυβα.

Πώς λειτουργούν οι κλειδαριές;

Οι περισσότερες μηχανικές κλειδαριές τοποθετούνται σε αντικείμενα όπως πόρτες και ντουλάπια και έχουν δύο φυσικά ξεχωριστά μέρη. Ένα εξάρτημα είναι τοποθετημένο στο πλαίσιο (το στατικό τμήμα της πόρτας, ντουλαπιού) που ουσιαστικά είναι μια ανθεκτική, μεταλλική ενίσχυση για μια τρύπα που κόβεται στην ίδια την πόρτα.

Το άλλο μέρος της κλειδαριάς ταιριάζει σε μια ορθογώνια οπή στην πόρτα (γνωστή ως θόλος ) και αποτελείται από ένα μεταλλικό μηχανισμό που κινεί ένα βαρύ μπουλόνι μέσα ή έξω από την ενισχυμένη οπή. Το μπουλόνι (μερικές φορές ονομάζεται μανδάλου) ολισθαίνει από την μία πλευρά στην άλλη όταν γυρνάτε ένα κλειδί δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα, οπότε πρέπει να λειτουργήσει με μηχανισμό που μπορεί να μετατρέπει την περιστροφική κίνηση (το κλειδί περιστροφής) σε παλινδρομική κίνηση (ο ολισθαίνων κοχλίας) κάτι σαν μια μανιβέλα. Αν όλα αυτά αποτελούσαν μια κλειδαριά, κάθε κλειδί θα μπορούσε να ανοίξει κάθε κλειδαριά. Έτσι, το άλλο ουσιαστικό μέρος του μηχανισμού κλειδώματος είναι ένα σύνολο σταθερών ή κινούμενων μεταλλικών τεμαχίων ( θάλαμοι ή αναστολείς ) που εμπλέκονται με σχισμές που κόβονται στο κλειδί, εξασφαλίζοντας ότι μόνο ένα πλήκτρο μπορεί να περιστραφεί, να γυρίσει το έκκεντρο, να σύρει το μπουλόνι και να ανοίξει θύρα. Ο Κλειδαράς Γλυφάδα μπορεί και αναπαράγει όλου του τύπου τα κλειδιά.

Πρώτες ύλες για κλειδαριές

Οι βασικές κλειδαριές πλήκτρων με πέντε κύλινδροι είναι κατασκευασμένες από διάφορα ισχυρά μέταλλα. Οι εσωτερικοί μηχανισμοί των κλειδαριών είναι γενικά κατασκευασμένοι από ορείχαλκο ή χυτοπρεσσαριστό ψευδάργυρο. Το έκκεντρο, το οποίο είναι η γλώσσα που προεξέχει από την κλειδαριά για να το ασφαλίσει, είναι συνήθως κατασκευασμένο από χάλυβα ή ανοξείδωτο χάλυβα. Το εξωτερικό περίβλημα μιας κλειδαριάς μπορεί να είναι κατασκευασμένο από ορείχαλκο, χρώμιο, χάλυβα, νικέλιο ή οποιοδήποτε άλλο ανθεκτικό μέταλλο ή κράμα.

Η διαδικασία κατασκευής και η ποιότητα

1. Οι κλειδαριές έρχονται σε βαθμούς, από χαμηλή ασφάλεια έως υψηλή ασφάλεια. Μια κλειδαριά χαμηλής ασφάλειας γενικά κατασκευάζεται από φθηνότερα υλικά και τα μέρη της μπορούν να παραχθούν μαζικά. Μια εταιρεία που κατασκευάζει κλειδαριές χαμηλής ασφάλειας μπορεί να διαθέτει δύο ή τρία διαθέσιμα μοντέλα και να διατηρεί σε απόθεμα τα εξαρτήματα που απαιτούνται για την προσαρμογή τους. Πέρα από τη χαμηλή ασφάλεια, ο κατασκευαστής κλειδαριών είναι γενικά αυτός που ονομάζεται αρχικός κατασκευαστής εξοπλισμού, που σημαίνει ότι παράγουν τα εξαρτήματα για τις κλειδαριές τους καθώς και τα τελικά προϊόντα. Αυτός ο τύπος κατασκευαστή μπορεί να διατηρεί μόνο τα πιο βασικά και κοινά εξαρτήματα στο απόθεμα και οι περισσότερες από τις παραγγελίες του απαιτούν προσαρμοσμένο σχεδιασμό.

Η διαδικασία αρχίζει με τον κατασκευαστή να αξιολογεί τις προδιαγραφές του πελάτη. Ο πελάτης παραγγέλνει μια κλειδαριά για να χωρέσει μια πόρτα συγκεκριμένου μεγέθους για παράδειγμα και ζητά να ανοίξουν οι κλειδαριές με ένα κύριο κλειδί. Ο κατασκευαστής κλειδαριών έρχεται έπειτα με τον καλύτερο σχεδιασμό για τις ανάγκες του πελάτη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας πελάτης μπορεί να έχει αγοράσει κλειδαριές στο παρελθόν από μια εταιρεία, και τώρα θέλει πιο πανομοιότυπες κλειδαριές από διαφορετικό κατασκευαστή, ο οποίος υπόσχεται να τους κάνει οικονομικότερα. Στη συνέχεια, ο κατασκευαστής κλειδαριών εξετάζει τις αρχικές κλειδαριές του πελάτη και περνάει από αυτό που είναι γνωστό ως διαδικασία αντίστροφης μηχανικής. Η ομάδα σχεδιασμού του κατασκευαστή υπολογίζει από την υπάρχουσα κλειδαριά πώς να κάνει το προϊόν να ταιριάζει με αυτό. Σε πολλές περιπτώσεις, η πρώτη επιχείρηση κλειδώματος του πελάτη έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας πτυχές της κατασκευής κλειδαριάς του. Ο δεύτερος κατασκευαστής δεν μπορεί να το αντιγράψει χωρίς να παραβιάζει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της άλλης εταιρείας. Έτσι, οι σχεδιαστές σχεδιάζουν “γύρω από” το προϊόν της πρώτης εταιρείας, δημιουργώντας μια κλειδαριά που θα ταιριάζει με τα πρωτότυπα του πελάτη και εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό, αλλά χρησιμοποιώντας διαφορετικούς μηχανισμούς. Οι μεσαίες και υψηλές κλειδαριές ασφαλείας στις περισσότερες περιπτώσεις περνούν από αυτό το στάδιο του σχεδιασμού, καθιστώντας την παραγωγή κλειδαριών χρονοβόρα διαδικασία. Ένας αξιόπιστος κατασκευαστής που κάνει κλειδαριές οτιδήποτε πλην χαμηλής ασφάλειας μπορεί να πάρει από οκτώ έως δώδεκα εβδομάδες για να παράγει κλειδαριές για μια παραγγελία, από τη στιγμή που οι προδιαγραφές δίνονται όταν οι κλειδαριές συσκευάζονται και αποστέλλονται.

Call Now Button6985741000