Λίστα ελέγχου μετά απο μια διάρρηξη σπιτιού

Το να σας διαρρήξουν το σπίτι είναι μια φρικτή εμπειρία. Μπορεί να είναι τραυματικό και αγχωτικό. Η λίστα ελέγχου μας μετά τη διάρρηξη σπιτιού είναι διαθέσιμη για να σας καθοδηγήσει σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

1.) Καλεσε την αστυνομια

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν συνειδητοποιήσετε ότι το σπίτι σας έχει παραβιαστεί είναι να καλέσετε την αστυνομία. Μπορεί να είναι δελεαστικό να μπείτε στο σπίτι σας εάν υπάρχει σπασμένο παράθυρο ή ανοιχτή πόρτα για να δείτε τι συμβαίνει και τι λείπει. Ωστόσο, είναι σημαντικό να καλέσετε αμέσως την αστυνομία και να ακολουθήσετε τις οδηγίες της για το τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια. Όσο δελεαστικό κι αν είναι να μπείτε στο σπίτι σας, αυτή η ενέργεια μπορεί να παρεμποδίσει την αστυνομία να ερευνήσει με ακρίβεια τον τόπο του εγκλήματος και να συλλέξει στοιχεία. Εάν έχετε ήδη μπει στο ακίνητο πριν αντιληφθείτε την εισβολή, βγείτε έξω για να πραγματοποιήσετε την κλήση και προσπαθήστε να μην ενοχλήσετε τίποτα άλλο στο σπίτι.

2.) Αντιμετωπίστε τυχόν επείγουσες επισκευές

Αφού έχετε εντάξει από την αστυνομία, είναι καλή ιδέα να εξετάσετε τη διόρθωση τυχόν επειγόντων ζητημάτων. Εάν βρίσκεστε σε ενοικίαση, ο ιδιοκτήτης σας μπορεί να σας παράσχει μια λίστα επαφών έκτακτης ανάγκης ή επείγουσας επισκευής εφόσον έχει συνεργάτες. Είναι καλή ιδέα να επαναφέρετε το σπίτι σας στην ασφαλέστερη κατάσταση τουλάχιστον απο το θέμα των κλειδαριών. Εάν χρειάζεστε έναν κλειδαρά για να αντικαταστήσει μια σπασμένη κλειδαριά στο σπίτι σας, είμαστε άμεσα δίπλα σας θα μας βρείτε σχόλια για εμάς αν ψάξετε στο internet με τη λέξη κλειδί κλειδαρας γλυφάδας

3.) Ελέγξτε γύρω από το σπίτι σας.

Ενώ περιμένετε τον κλειδαρά ή τον επισκευαστή παραθύρων, μπορείτε να αρχίσετε να ψάχνετε γύρω από το σπίτι σας. Έχετε ένα στυλό και ένα χαρτί μαζί σας, ώστε να μπορείτε να αρχίσετε να σημειώνετε οτιδήποτε λείπει καθώς προχωράτε. Φροντίστε να ελέγξετε για τυχόν εφεδρικά σετ κλειδιών. Αυτοί είναι συχνά στόχος και μπορεί να περάσουν απαρατήρητοι. Εάν ο υπολογιστής σας έχει κλαπεί και περιέχει αντίγραφα των κωδικών πρόσβασης και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες, φροντίστε να ενημερώσετε και να αλλάξετε τους τραπεζικούς κωδικούς πρόσβασης κ.λπ.

4.)Συλλέξτε οποιαδήποτε χρήσιμη πληροφορία

Έχοντας ανά χείρας τη λίστα με τα αντικείμενα που λείπουν, προσπαθήστε να εντοπίσετε τυχόν αποδείξεις, σειριακούς αριθμούς, φωτογραφικά στοιχεία που σχετίζονται με τα κλεμμένα αντικείμενα. Όλα αυτά μπορεί να είναι χρήσιμα για να τα έχετε διαθέσιμα για το επόμενο βήμα.

6.) Επικοινωνήστε με τον ασφαλιστή σας

Εάν έχετε ασφάλιση κατοικίας και περιεχομένου, είστε τώρα σε θέση να επικοινωνήσετε μαζί τους για να ξεκινήσετε τη διαδικασία αποζημίωσης. Είναι επίσης καλή ιδέα να κρατάτε και τυχόν κατεστραμμένα αντικείμενα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αξιώσεων. Φροντίστε να παρέχετε στον ασφαλιστή σας άμεσα τα έντυπα που θα σας ζητήσει. Και να θυμάστε να ζητάτε πάντα απόδειξη για όλες τις εργασίες που αφορούν το θέμα της διάρρηξης. Ο κλειδαρας γλυφαδας πάντα παρέχει όλα τα νόμιμα έγγραφα μετα την ολοκλήρωση της υπηρεσίας

Τι μπορώ να κάνω για να αποτρέψω τη διάρρηξη σπιτιού;

Πολύ δύσκολο στις ημέρες μας. Όμως μπορείτε να δυσκολέψετε τον διαρρήκτη χρησιμοποιώντας τελευταίας γενιάς κλειδαριές Κλειδαριά ασφαλείας Cisa Revolution Pro, κύλινδρος υψηλής ασφάλειας AGB SCUDO DCK με 5 τρισδιάστατα κλειδιά, με πατενταρισμένο κλειδί που αντιγράφεται αποκλειστικά στο εργοστάσιο στην Ιταλία, προστατευτικό (defender) Sferic Rok.

 

 

Σχολιάστε