Οδηγός για την λίπανση των κλειδαριών της πόρτας του αυτοκινήτου σας

Φεύγουμε διακοπές και προγραμματίζουμε τα πάντα απο το τι θα πάρουμε μαζί μας μέχρι και το service του αυτοκινήτου μας. Όμως όλοι μας δεν φροντίζουμε ποτέ ένα ουσιαστικό μέρος της γενικής συντήρησης αυτοκινήτων μας.

Είναι η φροντίδα των κλειδαριών της πόρτας του αυτοκινήτου . Οι κλειδαριές του αυτοκινήτου μας είναι το πιο παραμελημένο μέρος του οχήματος μας, όμως είναι και απο τα ποιο ευαίσθητα σημεία για διάφορα προβλήματα, εκτεθειμένες πάντα σε ήλιο και βροχή υποφέρουν  από σκουριά και όποιο τύπο μπλοκαρίσματος. Για να καθαρίσετε την κλειδαριά του αυτοκινήτου σας ή να την λιπάνετε, πρέπει να έχετε πρόσβαση στο εσωτερικό της πόρτας, το οποίο είναι λίγο κουραστικό και πολλές φορές ακατόρθωτο.

Όπως όλες οι μεταλλικές επιφάνειες, έτσι και οι κλειδαριές πόρτας του αυτοκινήτου υπόκεινται σε ζητήματα που σχετίζονται με την υγρασία, όπως η σκουριά. Η συνεχόμενη εισαγωγή του κλειδιού  και η αμέλεια του χειρισμού τους καθιστά τον μηχανισμό της κλειδαριάς ευάλωτο στην πρόσκρουση των συντριμμιών μαζί με την υγρασία, τον ιδρώτα και τους ρύπους που βρέθηκαν στον περιβάλλοντα αέρα.

Η μόνη λύση για την προστασία των κλειδαριών σας από τέτοιου είδους ζητήματα είναι να τις καθαρίσετε και να τις λιπάνετε καλά. Μια κλειδωμένη πόρτα του αυτοκινήτου είναι πιο επιρρεπής σε μπλοκαρίσματα, καθώς η βρωμιά και η υγρασία τείνουν να έχουν σφηνωθεί μεταξύ των εξαρτημάτων κλειδώματος. Αυτό το πρόβλημα επιδεινώνεται σε περιοχές με σταθερά χαμηλές θερμοκρασίες ή υψηλή υγρασία.

Ο καθαρισμός της κλειδαριάς της πόρτας είναι ζωτικής σημασίας

Ο καθαρισμός της κλειδαριάς της πόρτας του αυτοκινήτου, πριν την λίπανση, είναι απαραίτητος. Αυτό εξασφαλίζει ότι τα συντρίμμια (μικρά τρήματα από τη χρήση των κλειδιών)  δεν καταλήγουν να επηρεάζονται βαθιά εντός της κλειδαριάς από τον παράγοντα λίπανσης. Για να έχετε πρόσβαση στο εσωτερικό της κλειδαριάς, μπορείτε να τυλίξτε ένα στεγνό πανί γύρω από το άκρο ενός μικρού κατσαβιδιού. Τοποθετήστε το μέσα στην κλειδαριά της πόρτας του αυτοκινήτου και μετακινήστε το κυκλικά. Τώρα, ρίξτε μερικές σταγόνες διαλύτη αφαίρεσης σκουριάς στο πανί και κάντε πάλι τη παραπάνω κίνηση. Κάντε το μία ή δύο ακόμη φορές, χρησιμοποιώντας πάντα ένα καθαρό πανί κάθε φορά. Σε ψυχρότερες συνθήκες, συνιστάται η ξήρανση της κλειδαριάς με στεγνωτήρα μαλλιών για να διασφαλιστεί ότι δεν σχηματίζονται κρύσταλλα μέσα στο μηχανισμό.

Χρησιμοποιήστε λιπαντικά σιλικόνης

Ένα λιπαντικό σπρέι σιλικόνης είναι η καλύτερη λύση για τις κλειδαριές σας. Αυτός ο τύπος είναι ειδικά αδιάβροχος για το νερό και μένει μέσα στις κλειδαριές σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αγοράστε ένα λιπαντικό με μακριά μύτη ψεκασμού για να ψεκάσετε όσο ποιο βαθιά μπορείτε.

Πρέπει να τοποθετήσετε το άκρο του  ψεκασμού μέσα στην οπή της κλειδαριάς. Αρχίστε να ψεκάζετε με μια περίοδο ανάπαυσης περίπου δύο δευτερολέπτων. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το κλειδί στην κλειδαριά της πόρτας του αυτοκινήτου και μετακινήστε το επανειλημμένα. Αυτό εξασφαλίζει ότι το λιπαντικό έχει μεταφερθεί σωστά σε κάθε τμήμα του μηχανισμού ασφάλισης. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για κάθε κλειδαριά του  αυτοκινήτου σας.

Σχολιάστε

Call Now Button6985741000