4 εύκολοι τρόποι για να διορθώσετε τις κλειδαριές συρόμενων θυρών

Ο Κλειδαρας Γλυφαδας συμβουλεύει αν ψάχνετε να φτιάξετε κλειδαριές συρόμενων θυρών, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε. Μία από αυτές τις μεθόδους θα λύσει το πρόβλημά σας, είτε ένα μάνδαλο συρόμενης πόρτας έχει κολλήσει στη θέση κλειδώματος είτε η συσκευή δεν θα κλειδώσει.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το υποκείμενο πρόβλημα με τις κλειδαριές της συρόμενης πόρτας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί πλήρως χρησιμοποιώντας αυτές τις μεθόδους. Ωστόσο, μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα πιο σοβαρών προβλημάτων με τις διαδικασίες που περιγράφονται παρακάτω, ακόμα κι αν δεν λύσουν θεμελιώδη προβλήματα ή στρέβλωση της πόρτας.

Οι πιο συνηθισμένοι τρόποι για να διορθώσετε τις κλειδαριές συρόμενων θυρών είναι:

1. Λίπανση

Σε πολλές περιπτώσεις, το μόνο που χρειάζεται για να λειτουργεί μια κλειδαριά συρόμενης πόρτας είναι λίγο λιπαντικό. Αυτή η επιδιόρθωση δεν είναι πάντα μόνιμη, αλλά μπορεί να ανοίξει τη συρόμενη πόρτα σας για περαιτέρω επισκευές ή αντικατάσταση. Πριν φτάσουμε στην εφαρμογή του λιπαντικού, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε τη σωστή ουσία.

Τα καλύτερα λιπαντικά κλειδαριάς πόρτας δεν θα χρησιμοποιούν βάση λαδιού. Εάν χρησιμοποιείτε τυπικό WD-40 ή άλλα λιπαρά λιπαντικά, το υγρό υπόλειμμα προσελκύει σκόνη και άλλα υπολείμματα. Έτσι, ακόμα κι αν ανοίξει η κλειδαριά αυτή τη στιγμή, είναι πιθανό να κολλήσει και να σταματήσει να λειτουργεί. Αυτό μπορεί να συμβεί τόσο γρήγορα δηλαδή μέσα ακόμα και σε  λίγες μέρες.

Εάν η κλειδαριά είναι ανοιχτή και η πόρτα δεν κινείται, μπορείτε να λιπάνετε τους τροχούς στη συρόμενη ράγα. Όσο αφορά τη κλειδαριά χωρίς κλειδί στην κλειδαριά της συρόμενης πόρτας, απαιτείτε εφαρμογή λιπαντικού στο μπουλόνι, το μάνδαλο ή τους εσωτερικούς μηχανισμούς.

Η λίπανση μπορεί να διορθώσει ένα μάνδαλο συρόμενης πόρτας που έχει κολλήσει στη θέση κλειδώματος ή ακόμα και να βοηθήσει ένα μάνδαλο που δεν ανοίγει  να μετακινηθεί ξανά. Εάν το θέμα είναι ότι κάτι δεν κινείται όπως θα έπρεπε, το μη κινούμενο κομμάτι είναι αυτό που πρέπει να λιπάνετε.

Βασικά συμπεράσματα :

  • Η λίπανση δεν είναι πάντα μόνιμη λύση.
  • Χρησιμοποιήστε ένα κατάλληλο λιπαντικό κλειδαριάς.
  • Εφαρμόστε το λιπαντικό απευθείας σε τυχόν μέρη της κλειδαριάς που δεν κινούνται.
  • Όταν τα εσωτερικά εξαρτήματα δεν είναι προσβάσιμα, εφαρμόστε λιπαντικό σε ρωγμές που οδηγούν σε εσωτερικά εξαρτήματα.

2. Διορθώσεις πόρτας

Μερικές φορές δεν μπορείτε να διορθώσετε  τις κλειδαριές στις συρόμενες  πόρτες παράθυρα  γιατί το πρόβλημα έγκειται στην ίδια την πόρτα. Επειδή η διαδρομή είναι τόσο μεγάλη και οι ανοχές είναι τόσο σφιχτές, οποιαδήποτε διαταραχή – κακή διαχείριση σε αυτήν την επιφάνεια θα επηρεάσει την ικανότητα της πόρτας να ανοίγει.

Αυτό μπορεί  να συμβεί (τις περισσότερες φορές) με τη συσσώρευσης σκουπιδιών που συνορεύονται μέσα στις κλειδαριές. Μπορείτε απλά να λιπάνετε και να καθαρίσετε τις ράγες  ώστε να διορθώσετε το πρόβλημα.

Βασικά συμπεράσματα :

  • Ένα πρόβλημα με την πόρτα μπορεί να προκαλεί το πρόβλημα με την κλειδαριά της συρόμενης πόρτας.
  • Αντιμετωπίστε τυχόν προβλήματα με τις ράγες, όπως ανύψωση του ενός φύλου.
  • Εάν η πόρτα ή η σιδηροτροχιά παραμορφώνονται, η μετακίνηση της κλειδαριάς προς τα πάνω ή προς τα κάτω μπορεί να προσωρινά να είναι η λύση για το άνοιγμα της.

Σχολιάστε

Call Now Button6985741000